עגבניות

איך מכינים מרק גספצ'ו?

פלמנקו זה אדום. ספרד זה אדום. ועגבניות אדמדמות זה  אחד המאכלים הפופולריים בספרד. בסוף שנת הלימודים אנחנו מקנחות במרק גספצ'ו מרענן ולאור הביקוש אני שמה את המתכון שלי עם הכי הרבה עגבניות שיש!. כמה פשוט-ככה טעים! אז בואו תהנו מהמרענן הרשמי של הקיץ?– מרק גספצ'ו מהחום של אנדלוסיה באהבה לחום של ישראל 🙂

קילו עגבניות (לשים קודם במים רותחים ואז קולפים מהן את הקליפה בקלות), פילפל אדום גדול, פילפל ירוק קטן, מלפפון אחד בלי קליפה, חצי בצל, שן שום גדולה, חתיכה קטנטנה של פילפל ירוק חריף, שתי פרוסות לחם מאתמול (בלי ה"קשה") .

שמים הכל במערבל מזון. אח"כ מוסיפים כשש כפות שמן זית (או לפי הטעם..) כשתים שלוש כפות חומץ בן יין, מלח ופילפל שחור, מערבבים הכל ושמים במקרר לכמה שעות. מגישים מאוד קר (אפשר להוסיף קרח) . כל הכמויות הן בגדר "המלצה" אפשר לשחק עם זה לפי הטעם…  (זו כמות למרק סטנדרטי מישפחתי) 

וכדי שזה יהיה ממש יפה: לחתוך בצד ולשים בקעריות הגשה: קוביות מלפפונים, חתיכות פילפלים, רצועות עירית/בצל ירוק, וקערת קרוטונים.

que aprovechen!

כל הזכויות שמורות לסטודיו viva flamenco- רחלי אריאל